Spørsmål & Svar

Hvad er forskellen mellem Brabant og Smaragd?

- Brabant vælger du, hvis du hurtigt vil afgrænse et plot, for eksempel vokse hurtigt og kraftigt - kræver med andre ord beskæring om foråret for at være pænt og busket. Ofte skåret som en rektangulær hæk. Kan deltage i den rigtige sygepleje bliver lige så ordentlig som hæk som andre ædle huse. Mindre grønt om vinteren, undertiden med brunlige elementer, hvis der er mangel på ernæring, ikke så tæt som tex Smaragd. Ca. 2,5 pr. meter.

- Smaragdthuja er ekstremt tæt og vokser jævnligt, dvs. meget omhyggeligt ved plantning for at undgå tripp, trapper, troldets udseende! Smuk intenst grønt om vinteren - ikke nødvendigt at skære. Ca. 3 pr. meter. Andre spørgsmål besvares via telefon og mail.


Hvor hurtigt kan jeg få mine thujor?

- Afhængigt af hvor du bor i landet, og hvilken forsendelsesmetode du vælger, stræber vi altid efter at ikke overstige 7-14 dage, i den rigtige højsæson kan det være lidt længere. Hvis det er travlt, kan der anmodes om prioriteret fragt, og så vidt muligt arrangerer vi dedikeret fragt lige til dig på det aftalte tidspunkt og for det aftalte supplement. Kontakt os via formularen, hvis prioriteret forsendelse er ønskelig.

- Afhentning kan udføres i Vadstena, men bestil inden en afhentning, så vi kan bekræfte, at dit anlæg er på lager.


Hvordan måles thujerne?

- De tælles uden en gryde eller rodkugle, over jorden til spidsen. De, der er fnat eller jorddækning, måles i diameter.
Og at nogle sorter kun er tilgængelige med Co = potstørrelsen. En thuja, som vi sælger, såsom 80+, skal være mindst 80 cm - kan være højere visse tider af sæsonen.


Hvor kommer thujorna fra?

- En stor del af de potteplanter, vi sælger på thujor.se, stammer fra Europas største thuja-dyrkning og avl - hvor de har dyrket siden 1950'erne, hvilket garanterer den højeste kvalitet. Dette planteskole leverer i hele Europa inklusive Holland.

- Fra Holland tager vi meget store mængder rodkugleplanter af typen Brabant og Smaragd. Disse er vurderet og af højeste kvalitet.

Plantagen er beliggende i det sydøstlige Polen, hvilket gør det muligt for os at levere Thujor fra marts til november. Afhængigt af sæsonen leverer vi også andre planter fra denne planteskole. De nuværende er i tilfældet øverst i butikken.

Vores thujer er hårde i det svenske klima takket være køligere og varmere klima på børnehaven. Alle vores planter kontrolleres og har sundhedscertifikater, dette kræves ikke i Sverige, men da vi leverer store mængder til Norge, der er uden for EU, er det tilgængeligt og garanterer høj og sund kvalitet. Alle vores planter er fri for sygdomme. Vi er registreret hos det svenske landbrugsudvalg for salg af vores planter. Se billederne ovenfor fra planteskolen.

Siden 2013 har vi vores egen dyrkning i det sydlige Sverige af Thujor og Avenbok, i øjeblikket udgør det 2 Ha.


Er thujerne pot-vokset?

- Det, vi sælger som potedyrket - dyrkes i potte med transplantation efter regler siden starten, helt intakt og uskadet rodsystem - fungerer til at plante forår, sommer og efterår. På disse yder vi 12 måneders garanti. Dette gælder også for rødder, men disse sælges kun, når temperaturen er under 20-22 c på afhentningsstedet.


Hvad er forskellen mellem pottevoksede thujer og rodboldplanter?

Potteplanter

 • Plantet uden undtagelse i hele perioden mellem frigørelsen af tø til ny stængel - du kan grave, så kan du plante! Enhver kold snap, frost eller sne efter plantning har overhovedet ingen betydning. En potkultiveret plante er over jorden uanset vinter i børnehaven. En utrolig fordel, der tilføjer og forlænger sæsonen. Planteret med samme succes gennem sommeren uanset temperatur, bliver plantning i den varmeste tid i stedet en fordel på grund af den enorme vækst i plantens rod- og plantedele.
 • Håndteringen med en potteplante er velegnet til dem, der ikke ønsker at føle presset for at plante alt, så snart planten ankommer, ikke ønsker eller kan se, at en stor grøft er gravet, mængder af ny jord osv. Tilføjes - så har en potkultiveret plante allerede et fuldt etableret rodsystem og fortsætter bare vokse!
 • Kundehåndtering er enkel - du vander planten i potten med en sprøjte eller med en slange 1-2 gange om ugen, indtil du kan plante. Der er ingen baggrænse for hvornår det skal plantes.
 • Let at opbevare inden plantning, da den står op i potten.
 • Lavere vægt, når plantens rodsystem dyrkes i potten - ikke fyldt i en gryde. Kompakt og ekstremt veludviklet rodsystem sikrer sikre resultater for kunden.
 • Vanding er ekstremt meget lettere, når du planter en potteplanteplante - behandl den som en almindelig potteplante - dvs. vand godt og meget, gentag efter behov. Bare sørg for, at planten ikke er våd i den første etableringsperiode.
 • Kan plantes i befrugtet jord for bedst vækst, da rodsystemet ikke skæres som rodkugleprodukt.
 • Kræver ikke så meget jordforbedring, men du tilføjer ny jord, tørv, jord osv. Efter behov og under forhold.
 • Dyrkes i henhold til GROs regler for planteskoler og transplanteres hver sæson i ny pot i større og større størrelse for at øge rodsystemets volumen.
 • Er mindre i volumen er en rodkugleplante, når den ikke er fritvoksende - men efter en sæson er en pottevækst lig med volumen, når potteplanten dyrkes frit hos kunden.
 • Kan leveres allerede klippet fra planteskolen for øget volumen. Alle i klassen Exclusive og DeLuxe er skåret fra 120 cm og opefter.
 • Uden undtagelse er den bedste måde at dyrke en plante at opnå de enkleste og bedste betingelser for plantning i en ny hæk.

Rotklumpsplantor

 • Plantet i mellemtiden Før vækst i børnehaven, dvs. når planten er vokset, er de indkommende leverancer forbi. Normalt er plantetiden i Sverige i perioden 1/3 - 20/5, men alt afhænger af temperaturen uden for planteskoler i Europa. Den hollandske plante leveres for eksempel kortere end den polske eller svensk-dyrkede plante. Når temperaturen er over 22 ° C - holder alle seriøse leverandører op med at plukke planter. Svenskvoksede planter leveres normalt indtil et stykke afstand i juni. Efterårsplantning af rodklumpeplanter er september og lidt ind i oktober, muligvis ind i november i Skåne.
 • For at sikre, at planten vil være i stand til at fungere og etablere sig - skal din grøft eller planlagte plantested være klar, inden planten leveres. Planlæg godt.
 • Kan ikke gemmes hos kunden i lang tid, da rotsystemet ikke er tilpasset til dette. Leveres og håndteres i liggende tilstand. I den varme og solrige periode leveres planten med skyggevevning for bedst beskyttelse inden plantning. Frøplanter skal uden undtagelse beskyttes mod solstråling indtil plantning.
 • Højere vægt på rodkugle end pot, der dyrkes, da rodsystemet kræver meget mere jord og volumen.
 • Kan ikke plantes i befrugtet jord - da er der en risiko for rodforbrænding, og planten tørrer ud og dør.
 • Vandes efter behov under etablering, hvilket betyder mere overvågning fra kundens side. Lad aldrig tørre, men heller ikke våd. Køb til dryppeslange! Det forenkler alt.
 • Kræver en større jordskift, kontrol med eksisterende jord, så det rigtige miljø opnås, dvs. nedlukning og distribution af allerede god eksisterende jord. Tilsætning af jord, tørv og jord efter behov. Sørg for, at grøftehuller, der er gravet godt, holder den nye plante + mindst 10 cm ny / forstøvet jord omkring den. Plant ikke i mudret jord - det skal udskiftes helt. Gennemgå dræningsbehov, inden det er muligt. Planterødderne indånder = optager ilt og afgiver kuldioxid. Ved banebrydelse gendannes balancen. Med andre ord: IKKE plant lige ned i jorden i et hul. Undgå at pakke jorden, når du planter.
 • Dyrkes i henhold til GROs regler for børnehaver og er rodfæstet under opveksten og danner så mange nye små rødder til den bedste etableringsmulighed.
 • Rødpæreplanter fra 100 cm skæres kontinuerligt ved børnehavets maksimale volumen.
 • Går til lidt mindre antal pr. Meter hæk, da planten er større i størrelse end kultiveret.

Hvordan planter jeg en thuja?

Nedenfor beskriver vi en generel information om, hvordan man planter, husk at proceduren varierer afhængigt af plantningsbetingelserne.

 • Stræb altid efter at designe grøfter eller huller til anlægget i henhold til anbefalingerne for hvert produkt. Tilsæt ny jord, jord, husdyrgødning, dæk bark, organisk materiale, så der opnås tilstrækkelig mængde - forsøm ikke med forberedelse omkring dette. Alt, hvad du investerer, før du planter med jord og fx kunstvandingssystemer, har du tilbage, når du vokser. Følg vores tabeller for adgang til jord, gødning osv.
 • Hvis du planlægger at plante i en vejkørsel, hvor sne håndteres med vejsalt, skal du sørge for at øge mængden af organisk materiale - type bark for at kompensere for plantens indflydelse på salt - kan dehydrering ellers forekomme. Vejsalt i sig selv som et individuelt produkt er ikke farligt for plantning - men gå ikke glip af bark, når du planter.
 • Hvis du ser før eller under plantning, at jorden er vandsyg, skal du håndtere dræningssektionen inden plantning for at spare tid og penge. Ofte er et drænet materiale i sten 8-32 stenknuser med en jordklæde i bunden nok til at undgå, at vand trækker op til rodniveauet. Rødder, der står i vand, forårsager normalt rodrot med dehydrering som et resultat.
 • Følg de irrigationsråd, der følger med det - men husk, at det er en generel tabel, der ikke er beregnet efter din særlige opgave. Alle har forskellige forhold med, hvordan jord absorberer fugtighed, jordens sammensætning med for eksempel organisk materiale, skjulte klippeklipper / dræn osv. Under jorden, drænet materiale omkring cykelstier osv.
 • Sørg for, at planten er den rigtige sort, den rigtige højde inden plantning. Hvis du planter planten, er den godkendt af dig. Du har ret til at annullere købet, men omkostninger / tid osv. Til afhjælpning kompenseres ikke. Planten skal også returneres til potten - genplantes på en god måde. Rodklumpen returneres ikke.
 • Alle stedsegrønne planter kræver mere og normalt mere tilpasset gødning til at vokse ordentligt, beholde farve, modstå sygdomme og for at få den bedste vækst. Brug den rigtige gødning og fodring af ernæringstilskuddet i henhold til vores anbefaling. Forkert gødning kan forstyrre hele systemet oprettet med den nye plante.
 • Alle stedsegrønne planter kan uden undtagelse blive påvirket af telt tørke, før rødderne når under det golde niveau - det golde niveau er forskelligt markant i landet, men jo længere nord, jo højere zone tilknytning, jordens lerindhold - jo større chance for at du får det. Det tager mindst 2 vækstsæsoner, før rødderne når så langt nede i jorden, at planten trækker vand, selv i det tidlige forår, når solen begynder at varme, og planten kan "narre" til at begynde at løbe - den kan ikke trække vand, så den kan ramme og tør ud. Forestil dig for eksempel et juletræ, det er grønt, friskt og lugter dejligt i lang tid, mens det er indendørs, og så blev det sandsynligvis også hakket en måned tidligere med avlere - men det er dødt ... Der er en forsinkelse i vintergrønt - du se ikke, hvornår skaden opstår, før det er sent - I zone 2 anbefaler vi vinterdækning (solbeskyttelse og vindtørring) første sæson. Zoner 3-6 kan også være nødvendigt i anden sæson.
 • Sandjord er god til iltning, når planten er nyetableret, men dehydrering er høj - tilsæt mulch eller andet organisk materiale.
 • Lerjord holder fugtighed, tænk over det, når du vandes - men bland det med let og fin jord, helst tørv for at iltre jorden ordentligt.
 • Mora-ler skal forarbejdes - det er for svært for rodvækst at forekomme.
 • Normal madjord - glade for at tilføje gødning til ernæringsbehov i fremtiden.
 • Følg instruktionerne på den respektive plante omkring skæring og pleje - nogle sorter kræver skæring for at blive tæt, hvilket de fleste mennesker ønsker. Med en hækklipper lettes alt dette arbejde. Husk at begynde at skære din hæk, før den bliver for stor og uhåndterbar.
 • Vanding af hele rotsystemet - vælg dryp-længde dybdryp - der er ingen anden måde at rodfæste med fornuftig økonomi på. Lad aldrig overfladelaget tørre ud, lav forsyningsintensitet er bedre end høj. Dette opnås med drypvanding, da vand leveres i lang tid, men med betydeligt mindre vand end for eksempel med kunstvanding med slange.
 • Mål den nøjagtige længde af din hæk senest ved plantning - Nu er der en chance for at håndtere afvigelser i både levering og fejl i bestilling. Intet er udskåret i sten, det er en fejlmargin på op til 5-10%, så det håndteres ved hjælp af planteanvisninger, der hjælper dig med let at beregne afstanden mellem planter - såkaldte cc-dimensioner. Hvis cc-mål formodes at være for eksempel 33 cm og blive 37 cm, kan du ikke se med det blotte øje, da fejlen er 2,5 cm på hver side, der er plantet - men det giver dig mulighed for at afslutte din plantning, selvom vi har udført en forkert levering med et anlæg, eller hvis du f.eks. vil udvide din hæk med et par meter.
 • Brug din planlægningsmappe primært til tip og råd i hele plantnings- og efter-vedligeholdelsesperioden. Ellers er vi på chat / mail / telefon for at hjælpe med svar og tip til dig.